Björneborg – topp tio

De tio bästa sakerna med brukssamhället Björneborg, anno tidigt 80-tal.
Utan inbördes ordning:

1. I en ganska äcklig källare kunde man på tisdagskvällar köpa romantiska instruktionstidningar för en bråkdel av veckopengen.

2. På fredagar hölls nån slags kristen klubb dit ungdomar var välkomna, även de med intresse för uppenbart satanistisk musik. Gratis filmvisning.

3. Förvånansvärt god kollektivtrafik. Bra flyktmöjligheter från orten.

4. Ortens främsta turistattraktion (en stor järnhammare) var så meningslös att det inte ens fanns någon mening att ödsla tid på att lära sig historien bakom den.

5. Bana nummer fyra på minigolfbanan var så sned att till och med tjocka spelare då och då lyckades slå en spik.

6. En dag dog John Lennon. Fröken blev ledsen och vi fick sluta tidigare.  

7. Sjön Sälsjön var svartlistad och full av kvicksilver. Slapp därför rensa den fisk som åtminstone nån gång drogs upp ur träsket.

8. Utanför Borgens biograf stod det helt fantastiska flipperspelet Barracora. Om det var stängt gick det att slå på spelet själv, som dessutom var omöjligt att tilta. Ett lätt lyft räddade de flesta kulor och för en bråkdel av veckopengen kunde man därför spela längre än det gick att vara vaken. Bra.

 9. På fritidsgården Moxie kunde man spela nazipoker och slå varandras knogar blodiga med kortlek. Utan att lärare förstörde spänningen.

10. Ett år uppträdde hårdrocksorkestrarna Europe, 220 Volt och Treat i parken under en och samma samma sommar. Det var dock inte samma sommar som Lili och Sussie av misstag gick fel och hamnade i den spelhall bestående av ett flipperspel, ett Pac man och en illegal pokermaskin, där vi spelade flipper men misslyckades fatalt i det ögonblick vi för första gången mötte de blonda Okejstjärnorna i verkligheten.
En Hurramedlem blev hånad i veckor för att ha riktat sin uppmärksamhet mot den blonda dörren i stället för den accelererande kulan. Gick till Borgen i stället (se nr 8).

11. Varpaklubben.



/Jocke, desi(red)

Kommentarer
Postat av: Kött

Googlar man på Björneborg får man hela 215 000 träffar. Antagligen för att det finns ett Björneborg i Finland också. Googlar man på Björneborg och hammare får man bara 174 träffar. Antagligen för att det finns 174 hammare i Björneborg.

Postat av: Kort

Hahaha!!!

Sådär någonting hade jag tänkt ja.
Efter de här tre fantastiska, tätt inpåliggande, inläggen vet jag nu att min poäng kom fram.
Tack Joacim.
Hurra växer igen...

(Björneborg *fniss* *fniss*)

2006-10-24 @ 11:27:51
Postat av: Jensa

Björneborg! Dit körde jag en militär för många år sen...1965 var det bestämt!

2006-10-24 @ 12:32:50
URL: http://wildside.blogg.se
Postat av: Lång

Z säger HURRA!!

2006-10-24 @ 20:06:06
Postat av: Matilda

Gotta love Björneborg. Men du glömde mexitegel villan! Vi. T

2006-10-27 @ 11:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback