Hurra smeker fram ännu ett namn

Hej Hurra. Vi skulle bli enormt tacksamma om ni lyckades komma på
ett fint smeknamn till vår C-uppsats. Ni får såklart ett "tack till" i
förordet samt ett ex av uppsatsen om ni lyckas! Tänk bara: "Tack till
Hurra-kollektivet för deras enorma arbete..etc" i uppsatsen..
/ Roland och Björn

Hej Roland och Björn!

Tack för att ni vänder er till Hurrabloggen med ert problem. Vi har nu gått igenom resultaten av frågeformuläret  och enats om en lösning.
Till att börja med vill vi förklara att det här är en smeknamnsakut, en akut dit man vänder sig om man vill ha ett smeknamn. Er uppsats behöver ett namn, men som vi rent akademiskt tolkar saken är smeknamnet själva rubriken på uppsatsen. Namnet blir sedan underrubriken som kanske lite mer tydligt berättar för läsaren vad det akademiska verket innehåller.

Ett exempel:
Att leva med Urinläckage (Smeknamn)
En longitudinell populationsstudie om livskvalitet hos kvinnor och hur de hanterar sitt urinläckage (Namn)


Därför har ni egentligen ert problem kvar. Men ett semknamn ska den få.
Med hjälp av formuläret och det faktum att krisjournalistik faktiskt är frukten av det mest intensiva arbetet på redaktionerna. Hur cyniskt det än kan låta så välkomnas stora katastrofer. Det blir en slags adrenalinkick för att man ska få göra journalistik i stridens hetta. Finns ju inget värre än att göra tidning när inget händer. Så, grattis, ert smeknamn blir:

Hurra - en kris!/Hurra

Kommentarer
Postat av: Hedberg

Hej hurra! Jag är inte villig att köpa ert resonemang rörande vad som är namn och smeknamn på en c-uppsats. Ni nämner exemplet "Att leva med Urinläckage", en titel ni vill benämna som smeknamn. Här har ni fel. Detta är självaste uppsatsens titel, alltså namn. "En longitudinell populationsstudie om livskvalitet hos kvinnor och hur de hanterar sitt urinläckage" är inte namnet på uppsatsen utan en beskrivning av vad uppsatsen handlar om. På journalistspråk: en nedryckare. Smeknamnet på nämnda uppsats är som alla och envar känner till vid det här laget "Kissen". Det smeknamnet syftar på urinläckage (kissproblem) och är samtidigt trevligt och mysigt (som en mjuk katt) precis som ett smeknamn ska vara. Tack för uppmärksamheten

2005-12-07 @ 00:10:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback