Kort tankeexperiment

Tänk er att Kent och Lars Winnerbäck ska ge ut varsin skiva. Tänk er att de skivorna kommer i handeln på måndag. Ingen har en aning om hur skivorna kommer att låta.

Tänk er därefter att folk som gillar Kent och folk som gillar Lars Winnerbäck bestämmer tid och plats i en grusgrop nånstans utanför en mindre ort för att slåss. De skickar sms fram och tillbaka och bestämmer sig för att det ska vara 100 personer på varje sida, så det blir en jämn och bra fajt. Med knytnävarna, förstås. Inga tillhyggen, det vore ju barbariskt.
De bokar en lördag, två dagar innan skivorna släpps, så att de kan fajtas ostört långt innan man kan få tag på skivorna. På måndagen måste man ju stå i kö i skivbutiken och sen sitta hemma och lyssna och dricka 10-12 bira och skråla.
De ska slåss i respektive artists namn.
De som gillar Kent tar på sig svarta armbindlar, för att man inte ska råka spöa nån som är på "samma sida."

Tänk om folk betedde sig så, bara för att gillade olika artister.
Visst låter det idiotiskt?


Lördag:
Folk från Göteborg och Malmö samlas nånstans i stadsdelen Kortedala i Göteborg för att slåss.
Dessutom åker ett annat gäng från Göteborg till Stockholm för att slåss med lite stockholmare. Och i Borås möts ett tredje gäng göteborgare för att slåss med örebroare.

Söndag: En hel del skåningar och några med annan hemort hamnar i sinkabirum efter att de först passat på att fajtas med både danskar och stockholmare och sen ha försökt köra ihjäl poliser som ingrep.

Gemensamt för alla händelser är att de inblandade kallas - och kallar sig - fotbollssupportrar. Gemensamt är också att de lagen de påstår sig stödja ännu inte mötts på fotbollsplanen.
I Göteborg skulle anhängare av Gais och Malmö FF slåss. Den fotbollsmatchen spelas i dag, måndag.
I Stockholm slogs anhängare av AIK och IFK Göteborg. Den fotbollsmatchen spelas i dag, måndag.
I Borås slogs anhängare av Örgryte och Örebro. De fotbollslagen spelar över huvud taget inte i samma serie.
I Åstorp slogs anhängare av Helsingborgs IF, ett icke namngivet stockholmslag och ett danskt lag. Helsingborg spelade strax efteråt match i Gävle. Stockholmslagen då? Hammarby mötte Trelleborg i Trelleborg, Brommapojkarna spelade för sin allsvenska existens i Stockholm, och Djurgården och som sagt AIK spelar sina respektive matcher i dag måndag.

Det har hänt så många gånger att jag inte ens orkar bli upprörd längre. Jag blir bara uppgiven.


/ Micke

Ja, jag har blivit förbannad efter matcher när det inte har gått som jag ville och hoppades på. Men min ilska drabbar på sin höjd dörrposter. Och någon gång min egen fot. Och jag kan definitivt inte uppbringa den ilskan innan matchen ens har spelats.