En helt vanlig lördag i Kristinehamn

Välkommen till Kristinehamn - staden med de många p-platserna i centrum.
Och bara en enda kassa öppen.

Kanon.

image303

Nostalgi

Jag kollar inte på Stargate SG-1 särskilt ofta. Kanske beror det på att jag tycker att titeln är skitlöjlig. Men jo, jag har sett att MacGyver är med. Så jag har kollat nån gång när jag inte haft nåt bättre för mig.
Ungefär som i dag, när jag upptäckte att Parker Lewis också är med. Det är en kombination man inte funderat så ofta på.

Och gaarn, vad jag skulle vilja se
Parker Lewis i repris. Femman sänder ju MacGyver på hemmafru-primetime. Kan de inte köpa in den smått legendariska high school-serien också? Jag skulle kolla. Och säkerligen tio-tolv personer till. Kom igen, femman. Gå public service on our asses.

/ Micke


Och nej, om du är född efter 1981 har du förmodligen ingen aning om vad Parker Lewis är. Vissa skulle kalla det lyckligt ovetande. Jag säger att ni har missat nånting. Skitkonstiga hawaiiskjortor och läskiga frisyrer. Hör till allmänbildningen.

Real fuct

Eftersom det här landet vi bor i har visat sig vara väldigt avlångt har jag rest en del med flyg den senaste tiden. Till Sveriges mindre befolkade städer.
Och när man flyger till Sveriges mindre befolkade städer gör man det i små helt förkastliga farkoster som drivs med uppenbart underdimensionerade propellrar.
Det är en ständig lek med döden, det säger jag er.

I dag noterar jag redan vid säkerhetsgenomgången den påträngande dödsfaran. Inga syrgasmasker. Exakt vad som gör att just detta plan klarar sig bra utan det som bevisligen alla andra plan anser nödvändigt, är oklart.
Det kan ha att göra med namnet på det. Planet heter Fokker 50.
Ni förstår ju själva.

Så jag fladdrar där uppe i luften i 302 knop, utan syrgasräddning, på min farkost av märket Fokker 50, Fucked 666, Instant death - whatever.
Undrar över den ständiga turbulensen.
Bannar mig själv att jag inte såg fördelarna med den 17 timmar långa tågresan upp till Kiruna.
Tänker igenom gångbara vinklar på knäck om dödskraschen. Går det att få iväg sms från planet med "reporterns sista ord"? Och bör jag i den desperata hälsningen nämna att det vid ett flertal tillfällen infann sig en svag doft av bajs i kabinen. Kan det ha påverkat flygningen?
Såna saker.
Dessutom är Littorin ombord.
Extraupplaga?

image302
En helt vanlig flygmaskin som sägs kunna ta folk mellan platser. Notera dödsmaskinens kraftigt och slarvigt underdimensionerade propeller.

Jag håller andan i svår dödsångest och funderar de närmaste 70 minuterna mycket kring det där Wells sa om sin senaste landning då vädret tvingade hans plan att gå ner till marken med 45 graders lutning.

Sen landar jag på Arlanda och drar snabbt i mig en halv liter Cola light med det pålitliga och kemiskt framställda sötningsmedlet Sukralos.


/Jocke

A non smoking generation

Det görs väldigt få informationskampanjer likt den här nu för tiden.
Varför vet jag inte riktigt.

image301

/Jocke

Hur hur hur

Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till detta./Hurrakatten

Love from Lappland

Den här bilden togs för en timme sen.
Klockan två på natten.

image300

Den uppmärksamme läsaren noterar att det är ljust på bilden.
Kalla mig sörlänning, fjollträsking eller bara vanlig dum sydsvensk, men jag finner det här med midnattssol oerhört exotiskt.


/Jocke