Dante

Gör en löpning till en skapligt snabb taxi direkt efter jobbet. Kommer till en fest där folk är betydligt mer salongsberusade än jag men jag får en flaska vin i handen och känner att jag ändå är med i matchen. Lyssnar på folk som har kärleksbekymmer och får höra av en tjej att hon träffat en kille från Nyköping som faktiskt var trevlig. Tar det ändå inte så hårt utan vänder andra kinden till och pratar en hel del fotboll innan det kommer en kille med ostruken skjorta och dåligt knuten slips som ganska högt och så tydligt han kan presenterar sig som Dante och börjar prata om vilket ovanligt namn han har och försöker stila med att han läst hela Den Gudomliga Komedin och jiddrar om Limbo och skit. Han har inte läst Den Gudomliga Komedin och det enda jag kan tänka på när jag försöker hålla mig för skratt är Gösta Ekmans Dante i Mannen som slutade röka och tjejerna som står bredvid och som jag till viss del och lite till min förvåning försökte och något sånär lyckades charma tror att jag flinar åt dem när jag egentligen bara minns Dante och Tvärsan som jag hittade i farsans gamla samling och läste när jag var tio-elva-tolv.
Jag känner att jag inte på något sätt är vidare finkulturell men kommer fram till att jag inte lider särskilt mycket av det. Så när kvällen avslutas på Max känns det ändå som att det är passande på nåt vis. I Dante och Tvärsans anda kanske.


/ Micke

Here goes

Jo, så det var det där med seglarjackor. Jag och polaren satt på Hamnmagasinet med varsin kall öl i handen. Och det gjorde inget alls att ölen var kall, eftersom det var bra jäkla varmt för en onsdagskväll. Hurra-Micke satt i t-shirt (inte Hurra-tishan) och hade inga problem alls med att hålla värmen uppe. Hurra-Mickes kompis svor en del över att han tagit med sin jacka ut. Jackan behövde han nämligen inte alls. Det var inte ens nära att han behövde jackan.

Och så kommer det en pajsare med seglarjacka. Han har seglarjacka på sig för att visa att han varit ute och seglat, och för att han verkligen vill visa det. Man kan nämligen välja i det läget. Om man har varit ute och seglat, lagt till i närheten av Nyköpings hamn och vill gå ut på krogen kan man välja på två saker.
Det första alternativet är om man vill visa att man varit ute och seglat, och den andra är om man vill vara bekväm.
25 graders värme på kvällen, och Hurra-Micke skulle valt att vara bekväm.
Någon annan jävla pajsare väljer att ta på sig sin jävla seglarjacka och knäppa den hela vägen upp.

Idiot.

Jag gillar inte folk som vill låtsas som om de är
bättre än andra.

Om någon är bättre än jag, så fine. Men ta för fan inte på dig en seglarjacka för att låtsas som att du är det.


De få saker jag mår mer dåligt av än seglarjackor på krogen (alldeles särskilt en 25-gradig onsdagskväll):

1: Barn i kostym.
2: Mödrar och fädrer som tror att de är speciellt utvalda. Jag lovar er, jag kan också tillverka barn. Inte helt ensam, men ändå. Och jag vet flera andra som gjort det förut. Hör av er om ni tvivlar.
3. Folk som snackar skit om Håkan Mild.


/ MickePS: Här kommer några smeknamn, till er som mejlat trots att det stått att tjänsten är stängd (jag är lite packad, så jag bjuder på det):
Kevin: Newman (Kevin Costner spelade postis i Postiljonen. En annan känd brevbärare är Newman i Seinfeld.)
Iana: T.M.  ( det är en förkortning, som du bad om)
Frida: Foff (jag gillar Magica de Hex)
Caroline: Ceo (jag kände en tjej som hette Caroline och kallades Ceo. Det är helt snott, med andra ord)
Julia: Lia (ser du vad jag gjorde? Jag tog den sista delen av namnet i stället för den första.)
Emma: Jag förstår inte varför du frågar. The Wiz är ju solklart.
Sebastian: Din polare ska kallas för Kålle. Det är inte mycket att snacka om. Jag har ingen aning om vad han heter, men Kålle är hans smeknamn från och med nu. Nej, förresten, från och med nu.

Tidigtpåmorgonenblogg

Det finns få saker som jag tycker sämre om än seglarjackor på krogen. Alldeles särskilt när det är såpass varmt att jag kan promenera hem i kortärmad tröja utan att frysa klockan fyra på morgonen.
Det är en bra bit att ta sig hem från Fruängsgatan, men jag fixade det utan att träffa fler än fyra människor. Men då fick jag ta några snabba steg förbi tidningsbudets cykel vid Kyrkogatan.


image304

Inte ens min egen grill hade öppet. Om det är jag som bestämmer, ska jag omedelbart justera öppettiderna.
I morgon ska jag lista da saker jag tycker mer illa om än seglarjackor på krogen.

/ Micke