Facit, Jonte!

Världens bäste hockeyspelare genom tiderna heter Wayne Gretzky. Han gjorde 2857 poäng på 1487 matcher i NHL. Dessutom har han vunnit rätt många priser. Och så är han polare med Michael J. Fox.
Tomas Brolin gjorde karriär som fotbollsspelare, och var bland annat förgrundsfigur i VM-bronslaget 1994. Senare krockade han med en fågel.

David Beckham är förmodligen världens mest kände fotbollsspelare. Han slog igenom i Manchester United och spelar numera i Real Madrid. Dessutom gör han en del reklamfilmer.
Björn Borg är Sveriges främste tennisspelare genom tiderna. Bland annat vann han Wimbledon fem år i rad, och har dessutom sex segrar i Franska Öppna. Båda dessa är väldigt stora tennisturneringar. Dessutom har Borg spelat in en låt med Dr. Alban.
Börje Salming spelade 17 säsonger i NHL (den amerikanska hockeyserien) och var den förste svensk som valdes in i Hall of Fame (det betyder att han var duktig). Dessutom har han sytt mer än 300 stygn i ansiktet (det betyder ingenting, förutom att han har rätt många ärr i plytet).

Bandy spelas på en stor jävla isplan (tex. Zinkensdamm) med en krokig klubba och orange (säger de som sett den) boll. Hockey spelas på en liten isplan med en låg vägg runt om. Man använder en svart puck och en jävla massa skydd.
Jan Guillou har oftast vett att inte uttala sig om sport, eftersom det är en av få saker han inte har en aning om.
Om offside går det att läsa här. Under "O", förstås.
VM betyder Världsmästerskap. Det är de bästa (förutom i hockey-VM) från en massa olika länder som gör upp om vilket land som är bäst. Sverige vinner sällan. Utom i bandy och innebandy. Konkurrensen är minst där, så Sverige har valt att koncentrera sig på de sporterna.

Gunde Svan var en riktigt duktig skidåkare. Inte nerför berg, utan rakt fram. Ni vet, när man måste ta i med armarna också. Gunde vann fyra OS-guld och 7 VM-guld. Gundes mamma heter Gunda.
 


/ Micke

Kommentarer
Postat av: Jonte

Skitsnack. Alltihop.
Utom det att Gundes mamma heter Gunda. Det är för bisarrt för att vara lögn.
Credo quia absurdum.

Postat av: Kött

Det var en rolig ordlista det där.

2005-11-19 @ 23:52:42
URL: http://kott.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback