Roland, Roland, Roland

Okej. Roland Andersson är inte så medietränad. Lång historia kort:
Svenska fotbollslandslaget åker till Saudiarabien. Där finns, förutom en.. hur ska jag uttrycka det... inte så socialdemokratisk regim, en lite annorlunda kvinnosyn än vi svenskar är vana vid. Kvinnor är förbjudna att göra rätt mycket. Bland annat att gå på fotbollsmatcher. Assisterande förbundskaptenen Roland Andersson säger:
-Det kan inte vi komma hit och ändra på. Det är bara att acceptera.
Okej. Han är där som fotbollstränare, inte politiker.
Svensk media skiter i regim, förtryck och andra olämpligheter. Däremot är det för jävla viktigt att kvinnor får gå på fotbollsmatcher. Annars borde matchen ställas in, dundrar både Aftonbladet och Expressen.
Till slut ändras beslutet, och kvinnor tillåts att gå på matchen. Vilket i praktiken inte spelar nån roll, eftersom deras män förbjuder dem ändå. I Saudiarabien bestämmer männen över sina fruar.

Under ett par dar går det där i media. När matchen är spelad, laget åkt vidare till Jordanien, och stormen om Rolands kanske inte helt genomtänkta uttalande gått över, kommer Roland fram till att han inte vill prata med svensk press. De har framställt honom som en aningslös idiot, tycker han.

Bra tänkt. Detta uttalande innebär att hela skiten kommer upp igen. Hade han hållit truten, och bara sagt att han inte ville prata om det mer, hade allt varit i stort sett frid och fröjd. Men icke. Han ska dra upp skiten igen, och dessutom mena på att han med "lösryckta citat har framställts som en aningslös idiot".

Hör intervjun
här.

Mer om saken (förutom artiklarna)
Robert Lauls blogg
Olof Lundhs blogg
Patrick Ekwalls blogg



/ Micke

Kommentarer
Postat av: Jensa

Det jävliga är att medierna gör en grej av det bara för att de kan. Jag tror att de flesta fattar vad Roland menade...även kvinnorna!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback