Kristinehamn topp tio

I alfabetisk ordning:

Längst ut i stans skärgård har man byggt en penis i betong. Blästrad är den. En present från Picasso efter en trolig tre dagar lång rödvinsfylla.
Stensnoppen är nu stans stolthet som lockar hundratusentals turister varje vecka.

Varje år firas och saluteras skadedjuret fästingen genom att bland annat bjuda dit kvalitetsunderhållningsparken Axels tivoli. Blandningen av marknadsnougat, fjortisfylla och ostämda after ski-gitarrer är något av det finaste du kan uppleva i Sverige i dag.
Läs mer på fastingen.se.

En gång besökte en överförfriskad vän en av stans bättre kebabställen. En smula oförskämt, men med för vänner uppenbar ironi, skojade han bort en lite för lång kebabväntetid med ett lattjo: ”du ska ha kuk”.
Han fick omedelbart svaret:
”Det är din mamma som ska ha kuk”

Rå fisk och sån skit? I Kristinehamn satsar man på mexikanskt. Samtliga matbutiker har ett enormt utbud av allt du behöver för fredagens tacomys.

Massor av p-platser i centrum.

Lilla Monaco. Nån kom på den briljanta idén att riva upp gatstenen och asfaltera om centrum för att kunna köra gokart i mitt i stan en gång om året. Råvärt.

Båjorten. Nån kom på den briljanta idén att använda pengarna från Sveriges högsta kommunalskatt till att bygga ett stort vikingaskepp i trä. Fortfarande oklart vad roddbåten ska användas till men den tog sjukt lång tid att bygga. Råvärt.

God trafiksäkerhet. De flesta bilförare i Kristinehamn kör Volvo 240 eller 740 – kanske världens säkraste fordon. Det gör också att den överskattade högerregeln inte behöver användas i staden.

Restaurang Mamma Rosa. Eller, ingen vet egentligen längre vad man kan äta där.
Här visar den familjära ortsbefolkningen alltid upp sin bästa sida, oavsett tid på dygnet. God medelhavsstämning och stor stark för nitton spänn.

Mantrat ”Kristinehamn ligger perfekt – 25 mil till Stockholm, 25 mil till Oslo och 25 mil till Göteborg” är inte att förakta. Det i kombination med goda förbindelser gör det enkelt att fly. Bra.

Gösen.

Otroligt brett shoppingutbud. Genom en ny butiksstrategi, som Kristinehamn är ensamma om i Sverige, kan du handla det mesta i staden. I korthet går idén ut på att butiker håller öppet ett par månader innan det är dags att byta ägare och inriktning. Ger enorm mångfald.

Tefab. Högteknologisk it-centra som är världsledande på mobiltelefonreparationer. Blixtsnabb kundservice och föredömlig personalvård.

Vid rondellen vid den norra infarten till staden möts du av två trähästar som håller på att ruttna och para sig. I den sydöstra står en felvänd propeller.
Välkommen.


/Jocke

Kommentarer
Postat av: Honeydew

Hej, besök gärna min blogg :)

Postat av: Be-vär

Vem är det som varit så stygg mot dig innan du flydde till den stora stora staden?

2006-11-09 @ 09:12:36
Postat av: Kapten Krok

Lite kul var det. Men eftersom du inte verkar veta vad Kristinehamns flytande stadsvapen Bohjorten (med namnet Christine af Bro) ska användas till: Den har bl.a haft aktiviteter som punk-kryssning, blues-kryssning, whiskyprovning, dagsfärder och julbord. 101 genomförda turer från den 15 maj-24 september. Totalt har 3150 personer åkt med. Tre vigslar har skett ombord. Dessutom har den av Sjöfartsinspektionen nu blivit klassad som traditionsfartyg vilket innebär att den anses utgöra ett levande kulturhistoriskt minne. Läser ni inte tidningar i Stockholm?

2006-11-09 @ 16:36:00
URL: http://www.bojorten.se/
Postat av: Frida

Word!

2006-11-09 @ 18:32:55
Postat av: Jensa

Ni blev i alla fall med min gamla arbetsgivare...Sveriges stolthet artilleristerna finns ju inte längre i K-hamn.

Mamma Rosa! Kebabrulle med ost...väcker minnen, typ 30 kg minnen!

2006-11-09 @ 20:02:07
URL: http://www.nikkisixx.com
Postat av: Jensa

För övrigt glädjande att se att Kapten Krok upplyser en så ovis man som du Jocke. Jag menar, journalist blir man ju givetvis för att man är präktigt oallmänbildad!

Bara för att Kapten Krok missade det så kan jag meddela att fartygets maskin är en Volvo penta med 380 hk. Nu vet du nästa gång någon stoppar dig på stan och vill diskutera K-hamns finest.

För det är skönt när man får lätta ankar...

2006-11-09 @ 20:39:10
Postat av: Lång!

Taco och 240. Råvärt!! Snart kommer ny slogan. Kristinehamn, staden med alla rondeller. Men det är väl rätt. Alla som försöker fly får lite jobbigare med vägvalet och har man tur tar man ett helvarv och är tillbaka på Mamma rosa.

De där jävla hästarna vettu. Jag ska personligen såga ner skiten. Vem vem vem tyckte det var en bra ide?

2006-11-09 @ 21:11:23
Postat av: Frida

Jag tycker för övrigt om betongpenisen....

2006-11-09 @ 21:59:17
Postat av: Roland

Tror ändå Kristinehamn får svårt att stå sig i kampen om turisterna när Skövde slår på stora trumman. Klicka med fördel på länken.

2006-11-09 @ 23:12:41
URL: http://www.angelfire.com/scary/skovdesidan/
Postat av: SuckMyBayonet

Jag håller med dig Frida. Betongpenisen ser väldigt hård ut och är dessutom en politiskt korrekt ballefjång eftersom Picasso har ett finger med i spelet. Konst vet du...

Lång: Glöm julbocken i Gävle. Nu är det rondellhästarna i Krhmn som gäller. Burn ponnies, burn!

Postat av: Matilda

Danzmästarn.

2006-11-10 @ 14:03:11
Postat av: Åsa

Jocke! Hur kan du ha glömt att ta med den coola bowlingbanan och Kristinehamns ökända uteställe Statt där folk svettas och dricke öl i sann värlmlandsanda i din lista?! Men bowlingbanan kanske är stängd och Statt har kanske upphört? Man vet ju aldrig med Kristinehamn.../ en föredetta-nästan-kristinehamnsbo

2006-11-10 @ 16:54:53
Postat av: Lång

Mmm lång penis.

2006-11-10 @ 21:25:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback