Shoppingdebatt

Jag satt och kikade på Debatt häromveckan. Stina Dabrowskis avskedsföreställning, där det bland annat debatterades om hur dåligt just den debattformen fungerat. Svd:s Maria Abrahamsson var med i den debatten, och jag undrar om hon inte tar sig själv på lite för stort allvar. Hennes rätt att kasta skit på andra ska tydligen vara oinskränkt, medan hon själv avbryter precis när det passar henne.

Skitsamma, det var bara ett sidospår, som tydligen hade gjort större intryck på mig än jag själv trodde. (Hon är Satan, som en reporter på redaktionen uttryckte det.)

Blondinbella var där också. Och Ebba von Sydow. De är ju hyggligt framgångsrika inom sitt område, och skriver på några av Sveriges största bloggar. Kul för dem. De skriver rätt mycket om smink och shopping, och det funkar uppenbarligen skapligt. Blondinbella (som för övrigt skickade en för ändamålet relativt opassande bild till mig en gång) har en miljon besökare i veckan eller nåt. Skitmånga är det i alla fall. Just det har jag egentligen ingen åsikt om. Det är väl roligt för en 17-årig tjej som inte kan låta bli att shoppa upp tiotusentals kronor i veckan, typ. (Oj, jag hade visst en åsikt ändå. )

Men så var det en snubbe där också. Tobias Persson hette han. Han var mycket mer avundsjuk än jag. Han verkade till och med skitförbannad på Blondinbella. Men det verkade inte som att han var förbannad för att det var så stört mycket folk som kollade in hennes blogg, utan mer för att hon inte tog sitt ansvar.

Hans åsikt, nermald till ett par meningar i Hurra-Mickes kvarn:
Om man har en så sjukt stor blogg, så ska man inte fortsätta skriva om det som har gjort den sjukt stora bloggen så sjukt stor. Då måste man ta sitt ansvar som folkbildare och se till att skriva nåt som faktiskt har en existensiell betydelse. Man måste använda det utrymmet man har fått till att göra nytta för världen, och inte fortsätta skriva om den helt sjuuukt snygga toppen man hittade på rea. Man ska skriva om global uppvärmning eller nåt annat skitstort samhällsproblem.
Men jag fattar inte varför han tyckte att man skulle ge upp spåret som gjort en så framgångsrik. Men han är komiker, så han kanske bara skojade.
Framför allt förstod jag inte riktigt varför han tyckte att en 17-årig tjej som efter fem dar misslyckats med att klara sin shoppinggräns på 1000 spänn i månaden ska vara en lämplig person för detta uppdrag.
Men det är ju jag.
Och här på Hurra-bloggen behöver ni inte oroa er över nån folkbildning.

/ Micke

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback